زعفران اصل از تقلبی و راه های شناخت آن در بازار ایران

زعفران اصل ایران

نکات قابل توجه در هنگام خرید زعفران:

در همین حال اعمال کم فروشی در وزن زعفران نیز از دیگر روش های تقلب است. اضافه کردن نمک و شکر به زعفران جهت افزایش جرم آن در این نوع تقلب وجود دارد.

لذا یکی از راه های تشخیص زعفران اصل از تقلبی مزه کردن آن است که باید دارای طعم تلخ باشد، ولی اگر طعم آن شیرین یا شور باشد یعنی به آن نوعی نمک یا شکر اضافه کرده اند.

چند نوع تقلب در خرید و فروش زعفران وجود دارد؟

سه نوع اصلی از تقلب و فریب در فروش این ادویه گران قیمت وجود دارد.

دسته اول افرادی هستند که با زعفران تقلبی سعی در فریب خریدار دارند.

دسته دوم محصولات مشابهی با زعفران تولید می کنند و قصد فریب خریدار را دارند.

دسته سوم زعفران وارداتی کشوری را به نام کشور دیگر یا به نام تولید کشور خودشان به فروش می رسانند.

بنابراین، ۳ نکته در تشخیص کیفیت زعفران باید در نظر بگیریم عبارتند از:

۱.    زعفران واقعی بوی شیرینی می دهد اما طعم آن به هیچ وجه شیرین نیست.
۲.    هنگامی که آن را بین انگشت های مرطوب خود مالیدید، رنگ نارنجی / قرمز / زرد ایجاد می شود.
۳.    زمانی که قیمت زعفران ارزانتر و بسیار دور از واقعیت است، احتمالا جعلی است.

نکاتی مهم در تشخیص زعفران اصل و با کیفیت:

  • رشته های ظریف زعفران دارای شکل شیپور هستند و مهم نیست که چگونه برداشت شده باشند، باید شکل شیپوری خود را حفظ کنند.
    •     رنگ زعفران یکی دیگر از راه هایی است که با توجه به آن می توانید متوجه شوید زعفران کیفیت خوبی دارد یا نه. چند رشته زعفران را در آب گرم قرار دهید. زعفران واقعی شروع به پخش رنگدانه زرد خالص می کند و این رنگ برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه باقی می ماند. پس از ۳۰ دقیقه به آرامی پرتقالی می شود. اما زعفران جعلی بلافاصله به نارنجی تیره تبدیل می شود و هنگامی که در آب غوطه ور می گردد تیره تر می شود.
    •    توجه داشته باشید که زعفران جعلی امروزه می تواند از گوشت گاو خشک شده، موی نارگیل یا پودر ذرت که همه با عطر و طعم مصنوعی زعفران مخلوط شده است و حتی می تواند به عنوان مارک های بزرگ نام تجاری به قیمت کمتر از ارزش واقعی آن فروخته شوند، پس هرگز قیمت را فدای کیفیت نکنید.
    •    نور خورشید به طور منفی و به سرعت بر روی زعفران تاثیر می گذارد، به همین دلیل قبل از ساعت ۸ صبح باید آن را برداشت تا از سوختن، خشک شدن، از دست دادن عطر و حفظ حداقلی عطر و طعم آن جلوگیری شود. بعد از برداشت، زعفران باید خشک شود. در بازار جعلی زعفران، برای رسیدن به چگالی واقعی زعفران، مواد افزودنی مانند پارافین، رنگ های مجاز خوراکی را اضافه می کنند با این حساب بعد از اینکه زعفران به آب وارد می شود، اگر شما کوچترین روغنی روی سطح آب ببینید زعفران جعلی است.
    •    برخی افراد معتقدند که زعفران نباید در ظروف پلاستیکی یا کیسه های عادی نگهداری شود. بهترین راه برای ذخیره زعفران در ظروف شیشه ای یا ظروف قلع است که آن را در یک محل خشک و تاریک در دمای اتاق مانند کابینت آشپزخانه قرار می دهند.

 

همچنین برای خرید اینترنتی زرشک پفکی اعلا میتونین از طریق این لینک اقدام کنین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *