خواص شگفت انگیز سنجد برای سلامتی و پوست و مو
سنجـد که به عنوان زیتون روسی هم شناخته می شود، میوه ای کوچک به رنگ قرمز مایل به قهوه ای از سرده ی سنجد هاست و به عنوان یکی از اجزای اصلی سفره ی هفت سین در عید نوروز ایرانی ها استفاده می شود.
سنجد فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص سنجد را برای سلامتی، بارداری، لاغری، دیابت و پوست و مو شرح داده ایم.
خواص سنجد برای پوست و مو
۱٫ جوان سازی پوست صورت
سنجد حاوی مقادیر بالای ویتامین C و آنتی اکسیدان هایی است که با افزایش کلاژن به کاهش چین و چروک پوست کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.
۲٫ تقویت و افزایش رشد مو
گفته می شود که اگر سنجد و برگ سنجد را در روغن زیتون بجوشانید و با آن پوست سر و مو ها را ماساژ دهید باعث تقویت و افزایش رشد مو های سر می شوند.
همچنین گل سنجد هم برای تقویت و افزایش رشد مو مفید می باشد.
فواید دارویی و درمانی سنجد برای بدن در طب سنتی
۳٫ نوزادان و کودکان
کلسیم موجود در سنجد برای تقویت و بهبود رشد استخوان ها در نوزادان و کودکان مفید می باشد.
ویتامین C موجود در سنجد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان می شود.
۴٫ جنین و زنان باردار
مطالعات نشان داده که مقادیر قابل توجه کلسیم موجود در سنجد برای توسعه و رشد استخوان ها در جنین مفید بوده و خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان باردار را کاهش می دهد.
مصرف سنجد برای درمان تهوع زنان باردار در سه ماهه اول بارداری مفید می باشد.
ویتامین C موجود در سنجد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار شده و خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفلونزا در دوران بارداری را کاهش می دهد.
فلاونوئید ها و آلکالوئید های موجود در سنجد برای کاهش فشار خون بالا در زنان باردار مفید هستند.
گفته می شود که گل سنجد بسیار خوشبو بوده و بوییدن آن برای زنان و دختران جوان باعث تقویت قوای جنسی می شود.
۵٫ مردان
گفته می شود که بوییدن گل سنجد باعث تضعیف قوای جنسی و ناباروری در مردان می شود.
۶٫ دیابت و قند خون
گفته می شود که سنجد به دلیل خواض ضد التهابی که دارد می تواند برای بهبود عملکرد پانکراس مفید باشد و به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک می کند.
سنجد یکی از بهترین جایگزین های طبیعی برای قند و شکر در افراد دیابتی می باشد.
۷٫ زخم معده و دستگاه گوارش
پلی فنول ها و کاروتنوئید های موجود در میوه سنجد به طور موثر برای درمان زخم معده و سلامت دستگاه گوارش مفید هستند.
۸٫ یبوست
استیل کولین موجود در سنجد برای کاهش گرفتگی روده ها و درمان بیماری کولیت اولسراتیو روده مفید می باشد. همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در میوه سنجد با بهبود حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.
۹٫ کبد چرب
میوه سنجد خواص ضد التهابی قوی دارد و به عنوان یک دیورتیک قوی و طبیعی با پاکسازی و سم زدایی کبد به درمان بیماری های کبدی از جمله ورم کبد و کبد چرب کمک می کند.
۱۰٫ سرماخوردگی
مقادیر قابل توجه ویتامین C موجود در میوه سنجد به تقویت سیتم ایمنی بدن کمک کرده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، آنفلونزا، گلودرد، سرفه و تب مفید می باشد.
۱۱٫ لاغری و کاهش وزن
مقادیر بالای فیبر موجود در میوه سنجد باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.
۱۲٫ پوکی استخوان
مقادیر بالای کلسیم موجود در میوه سنجد باعث تقویت استخوان ها شده و به پیشگیری و درمان پوکی استخوان کمک می کند.
سنجد و پودر سنجد حاوی مقادیر بالای فلاونوئید ها بوده و خواص ضد التهابی دارد به همین دلیل برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان مفید می باشند.
در طب سنتی ایران از سنجد به عنوان یک داروی ضد درد و ضد التهاب قوی استفاده می شود.
۱۳٫ فشار خون و قلب
فلاونوئید ها و آلکالوئید های موجود در سنجد باعث کاهش فشار خون بالا در افراد شده و خطر ابتلا به سکته قلبی را کاهش می دهند.
در طب سنتی ایران گفته شده که سنجد به دلیل مقادیر بالای فلاونوئید ها و خواص ضد التهابی که دارد به پیشگیری و درمان بیماری های قلبی و عروقی و آترواسکلروزیس کمک می کند.
۱۴٫ سنگ کلیه
سنجد دارای خواص ضد التهابی می باشد، علاوه بر این سنجد یک دیورتیک طبیعی است و با پاکسازی و سم زدایی کلیه ها به درمان سنگ کلیه کمک می کند.
خواص آرد یا پودر هسته سنجد
در طب سنتی آرد سنجد یا پودر سنجد به دلیل مقادیر بالای فلاونوئید ها خواص ضد التهابی دارد، در ایران آرد سنجد را با شیر های گیاهی به ویژه شیر بادام ترکیب می کنند و از آن برای پیشگیری و درمان روماتیسم، آرتروز و پوکی استخوان استفاده می کنند.
آرد سنجد خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد و برای درمان سریع زخم ها مفید می باشد.
در طب سنتی پودر سنجد را برای درمان اسهال استفاده می کنند.
سنجد و عسل
مصرف پودر سنجد با شیر پرچرب و عسل برای چاقی صورت مفید می باشد؛ یک تا سه قاشق غذا خوری آرد سنجد را با یک لیوان شیر پر چرب و یک قاشق غذا خوری عسل ترکیب کنید و هر روز صبح ناشتا مصرف کنید.
طرز تهیه و طریقه مصرف پودر سنجد
تعدادی سنجد را با پوست و گوشت و هسته در آسیاب برقی بریزید و بگذارید خوب پودر شود، این پودر را هر روز صبح ناشتا در یک لیوان شیر بریزید و میل کنید.
خواص برگ سنجد
برگ سنجد حاوی مقادیر بالایی آهن، سرب، مس، کادمیوم، روی، کروم، نیکل، کبالت و تانن می باشد.
در طب سنتی ایران از برگ های خشک شده و پودر شده برای بهبود زخم ها استفاده می شود، گفته می شود که فلاونوئید های موجود در برگ های سنجد به بهبود سریع تر زخم ها و درمان جای زخم کمک می کنند.
فواید و خواص سنجد تلخ
سنجد تلخ که به نام های خولان یاکام و کهام هم شناخته می شود سرشار از ویتامین های B1، B2، K، C، A، E، اسید فولیک، آنتی اکسیدان ها، کاروتنوئید، زانتوفیل، فلاونوئید ها و مواد معدنی می باشد.
سنجد تلخ و روغن سنجد تلخ خواص زیادی برای سلامتی دارند که درمان زخم معده، نقرس، تقویت بینایی، تقویت حافظه، درمان آسم، کاهش کلسترول بالای خون، کاهش فشار خون بالا، درمان سرطان، درمان کم خونی، تقویت موی سر، جوان سازی پوست صورت، درمان اگزما و پسوریازیس و درمان کبد چرب از آن جمله هستند.
خواص عرق گل سنجد
عرق گل سنجد برای درمان نفخ و معده درد مفید می باشد.
عرق گل سنجد یک تب بر طبیعی بوده و به درمان تب کمک می کند.
گفته شده که عرق گل سنجد برای درمان بیماری های تنفسی از جمله آسم مفید می باشد.
عوارض و مضرات سنجد
تاکنون هیچ گونه عوارض و مضراتی برای سنجد عنوان نشده است اما گفته می شود که بوییدن سنجد تازه ممکن است در برخی افراد باعث واکنش آلرژیک و خارش بینی شود.
طبع سنجد
طبیعت میوه سنجد سرد و خشک می باشد. سنجد یک منبع غنی از آنتی اکسیدان ها، آلکالووید ها و فلاونوئید ها، ویتامین هایی نظیر توکوفرول، کاروتن، ویتامین C، ویتامین B1 و مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، پتاسیم، آهن و منگنز می باشد.
سنجد بومی آسیای غربی و مرکزی بوده و در کشور های افغانستان، روسیه، قزاقستان، ترکیه و ایران یافت می شود.
جالب است بدانید که از چوب درخت سنجد برای تهیه آلات موسیقی استفاده می شود.
همچنین برای خرید اینترنتی پودر سنجد اعلا میتونین از طریق این لینک اقدام کنین